Kunst in de Dorpskerk van Zwammerdam

 

 

Kunst in de Dorpskerk van Zwammerdam.

De Stichting Vrienden van de Zwammerdamse Dorpskerk organiseert net als voorgaande jaren voor de Coronaperiode weer een reeks ‘Kunst in de Kerk’ in de maand augustus.

De aftrap dit jaar begint met een  tentoonstelling zaterdag 6 augustus.

In de Dorpskerk is dan een expositie te zien van de kunstschilders Sietske van Mullem en Jeny Ruta em Henriette van Gerven die haar beeldhouwwerk exposeert.

 

Henriette van Gerven,

 

20 jaar geleden kwam ik in contact met Riet Kolenberg, beeldhouwster in Bodegraven.

Zo ben ik mij gaan uitleven op steen onder haar leiding. Ik vond het meteen erg leuk, driedimensionaal denken en hakken met allerlei gereedschap en zo iets creëren. Het is een mooi proces wat met geduld tot stand komt. Daar geniet ik van, en doe het nog steeds, zei het op bescheiden schaal. Leuk om een keer te exposeren in Zwammerdam.

 

Jeny Ruta,

Ik ben Reny Juta en ben ooit begonnen met olieverf te experimenteren. Ik ben autodidact en heb mezelf diverse technieken aangeleerd. Later heb ik nog wel een paar lessen gevolgd bij Harmen Kooistra voor wat technische trucjes. Tegenwoordig probeer ik ook veel met acryl en aquarelverf. Aquarelleren vind ik het moeilijkste om mee te werken en tegelijkertijd de grootste uitdaging. Ik word geïnspireerd door diverse zaken, maar schilder het liefst landschappen, soms maak ik een uitstapje naar het abstracte.

Sietske van Mullem,

Ik vind het mooi om de vreugde van mensen vast te leggen in olieverf. Ik heb ook enkele leden van de Jostiband geschilderd en geprobeerd om de intense beleving bij het muziek maken weer te geven.

U bent van harte welkom zaterdag 6 augustus 2022 in de Dorpskerk van Zwammerdam .

De openingstijden zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

 

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 16
  • 1.925.564
  • 263.485