Streekvervoerders staken vandaag en raden aan alternatief vervoer te zoeken

Duizenden werknemers in het streekvervoer leggen vandaag en vrijdag het werk neer. De buschauffeurs, treinmachinisten en conducteurs voeren actie voor een nieuwe cao. De streekvervoerders raden reizigers aan alternatief vervoer te zoeken.

De landelijke staking houdt in dat er vrijwel geen bussen of regionale treinen rijden van andere maatschappijen dan de NS. Alleen in NS-treinen en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt niet gestaakt, want dat personeel heeft eigen cao’s.

Onder de cao streekvervoer vallen dertienduizend werknemers. Duizenden van hen zijn lid van de vakbond.

De acties volgen op het mislukken van het cao-overleg tussen de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) en de vakbonden. De partijen konden in de nacht van dinsdag op woensdag niet tot een akkoord komen.

Vervoerder Keolis geeft aan dat een deel van de buschauffeurs en machinisten staakt. “Tijdens de vorige staking heeft ongeveer 70 procent van onze bussen en treinen volgens dienstregeling gereden. Maar we kunnen niet garanderen dat dat deze keer ook het geval is”, aldus het bedrijf. Keolis adviseert reizigers om ander vervoer te zoeken.

Ook Arriva roept mensen op te kiezen voor vervangend vervoer. “Pas op het laatste moment is duidelijk of er ritten uitvallen door de staking. Als dat het geval is, wordt dat zo snel mogelijk verwerkt in alle reisplanners en apps.”

Qbuzz laat weten dat er door de staking minder bussen rijden in Groningen en Drenthe.

 

 

Activiteiten

Powered by Weer1.com

  • 406
  • 2.011.050
  • 290.887